Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Havran'da kurtuluş bayramı etkinliği

Havran

Havran'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92, yıldönümü kutlamaları belediye önünde düzenlendi.

Havran’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92, yıldönümü kutlamaları belediye önünde düzenlendi.
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy yaptığı konuşmada, kurtuluş bayramını “diriliş günü, geçmişle geleceğin tanışma günü” olarak değerlendirdi.
Havran 1. Höşmerim Şiir Şenliği ve Konseri ile devam eden etkinlikler, 8 Eylül Havran’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü ile birlikte kutlandı.
Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Fatih Bekteş ile birlikte Havran halkının düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümünde konuşan Belediye Başkanı Ersoy, ‘Altın Ülkesi Havran’ olarak bilinen ilçemizin 10 bin yıllık kültür sanat ve tarihine sahiptir. Kuvay-ı Milli-yede ‘Havran Bölüğü’ ile Atatürk’ün asker arkadaşı Ali Çetinkaya emrine girdi ve Kozak Yaylasında Yunan Kuvvetleri ile çatışmaya girdi. Yunanlılar ilk mağlubiyetleri alıp, anlaşma teklifi üzerine tarihte Yunanlılarla ilk kez ‘Gömeç Çeşmesi Anlaşması’ imzalandı” diye konuştu.
Böyle önemli günlerin milli bağların perçinlendiği günler olarak kaydeden Ersoy, “Bugün diriliş günüdür. Bugün geçmişle, geleceğin tanışma günüdür. Kurtuluşumuzun 92. yılını kutluyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Balıkesir Zağnospaşa Mehteran Takımının gösterileri ile devam eden tören, folklör ekiplerinin gösterileri, kahramanlık şiirleri okunması ve Askeri Bandonun eşliğinde yapılan resmigeçit töreni ile kurtuluş etkinliği sona erdi.
Kutlamalara, Kaymakamı Yasin Öztürk, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Fatih Bekteş, daire müdürleri, siyasi parti, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
‘Havran 1. nci Hoşmerim Şiir Şenliği’ Etkinlikleri Seyit Onbaşı Yağlı Güreş Müsabakaları ve akşam ise Ayşe Birgör ile Ali Çakır konserleri ile devam etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı